Het leasen van een auto wordt bij iedereen steeds populairder. Misschien is het ook beter om te zeggen dat het kopen van een nieuwe auto steeds minder populair aan het worden is. Wanneer mensen een auto kopen is het namelijk zo dat je vaak in één keer een flink bedrag moet betalen. Niet iedereen heeft daar behoefte aan of überhaupt het geld voor. Toch zullen genoeg mensen een auto nodig hebben als vervoermiddel. Daarom is het goed om te weten dat er een fijne middenweg is. Je hoeft namelijk geen auto meer te kopen om in een auto te kunnen rijden. Het is daarnaast ook een optie om een auto te leasen. Hierdoor kan je alsnog op stap met een auto zonder dat je deze daadwerkelijk in het bezit hebt. 

Shortlease 

Veel mensen hebben nog steeds op dagelijkse basis een auto nodig. Daarom is het belangrijk dat het voor iedereen mogelijk is om in een auto te kunnen rijden. Met het leasen van een auto is dat gelukkig haalbaar. Toch zijn er bepaalde leasecontracten waardoor mensen meteen voor vijf jaar aan een auto vastzitten. Niet iedereen heeft de auto zo lang nodig. Bovendien is het tegenwoordig lastig om jouw situatie over vijf jaar in te schatten. Misschien heb je wel een nieuwe baan of ziet jouw financiële situatie er ander uit. Wanneer je echter kiest voor een shortlease kan je ook voor een korte termijn een auto leasen. Zo kan je gebruik maken van de gemakken van een leaseauto, zonder dat je hier voor een lange periode aan vast zal zitten. 

Privé 

Een shortlease kan je op twee verschillende manieren leasen. Je kan een auto leasen voor zakelijke doeleinden, maar ook is het mogelijk om de auto privé te gaan shortleasen. Wanneer je de auto zakelijk shortleaset wordt de auto vooral gebruikt voor het werk. Bovendien staat de lease dan ook vaak op de naam van het bedrijf. Door een auto privé te shortleasen is het echter mogelijk om de auto voor van alles en nog wat te gebruiken. Een shortlease prive is dan ook een populaire optie aan het worden. Wanneer je weet dat je voor werk of andere zaken de auto vaak nodig gaat hebben in de komende tijd, kan je er dan voor kiezen om een auto voor de gewenste periode te gaan shortleasen. Als je de auto vervolgens niet meer nodig hebt kan je de shortlease weer opzeggen en de auto inleveren.