In een magazijn of een bedrijfshal is een heftruck natuurlijk ideaal. Met een heftruck kan je namelijk op een makkelijke manier grote pallets vol met goederen verplaatsen. Je kan ze ook zonder zelf hard te hoeven werken op een hoger punt krijgen. Dit is heel handig als je stellingen in het magazijn van je bedrijf hebt staan. Dit lukt je zonder heftruck namelijk bijna niet. Maar met een heftruck kan je de twee ijzeren strips aan de voorkant gewoon onder de pallet schuiven en vervolgens deze naar de juiste stelling op hoogte brengen. Ook kan je met de heftruck gemakkelijk de pallets verplaatsen zonder dat je deze zelf hoeft te tillen of te verslepen. Het enige nadeel aan de meeste heftrucks is de brandstof waar zij op werken. Dit is namelijk vaak benzine, LPG of diesel. En deze zijn alle drie niet fijn om als uitlaatgassen in je bedrijfshal te hebben. Want wanneer deze heftruck dan binnen wordt gebruikt zijn deze uitlaatgassen schadelijk. Dit is vooral heel onhandig als luchtverversing niet goed mogelijk is. 

 

Verschillende soorten en maten

Maar gelukkig is hier een oplossing voor. Dat is namelijk een elektrische heftruck. Wanneer je een heftruck elektrisch in je magazijn hebt, heb je geen last van deze uitlaatgassen. Dit is ook heel handig wanneer je werkt met levensmiddelen, hier wil je namelijk ook geen uitlaatgassen bij hebben. Verder werkt de elektrische heftruck gewoon zoals elke andere heftruck, maar dan zonder de schadelijke uitlaatgassen. Er zijn bij elektrische heftrucks ook verschillende soorten en maten te verkrijgen. Dit ligt er een beetje aan wat goed past bij uw magazijn of bedrijfshal. Je hebt een hoop keuze om uit te kiezen. Om te beginnen kan je kijken naar welke merken je betrouwbaar vindt of fijn vindt om mee te werken. 

 

Wat voor banden

Vervolgens kan je kijken naar de maat van de heftruckbanden. Deze zijn namelijk afhankelijk van het gewicht van de truck en de lading, maar ook de rijafstanden die je er mee maakt en de gebruiksfrequentie. Dit is allemaal afhankelijk van de diensten die de elektrische heftruck moet leveren. Ook het materiaal van de band kan je kiezen, dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van hoeveel je ermee rijdt en op wat voor ondergrond. Zoals je misschien al leest komt er dus heel veel overeen met de heftrucks op brandstof. Maar dan met het voordeel dat je geen schadelijke uitlaatgassen hebt. Ook deze elektrische heftrucks zijn nieuw en als occasion te koop. Je kan hier zelf kiezen wat je fijn vindt.