Zo'n spiksplinternieuw bedrijfspand is natuurlijk fantastisch! Je kunt er mee doen wat je wilt en je kunt de inrichting precies zo maken als past bij jouw bedrijf. Er zijn echter wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is een nieuw bedrijfspand, over het algemeen, leeg niet meer dan een grote betonnen doos. En dat klinkt nogal hol. Iedere stem draagt ver en je kunt je niet goed concentreren als alles maar galmt. De meest eenvoudige oplossing hiervoor zijn tapijttegels. Tapijttegels zijn niet duur, gemakkelijk toepasbaar en werkelijk in alle kleuren van de regenboog te koop. Je kunt met een tapijttegels restpartij misschien wel een hele ruimte bekleden. Dat scheelt niet alleen in de galm, maar ook in je portemonnee.

Gebruik tapijttegels niet alleen op de vloer

Natuurlijk is de vloer de meest logische plek voor de toepassing van tapijttegels. Maar wat denk je van de muren? Deze zijn net zo van beton als de vloer en kunnen hierdoor een enorm echoput-effect opleveren. Je kunt, om dit effect te verminderen, een strook tapijttegels op de lange wand plaatsen. Kies dan tegels in de kleur van de vloer of ga juist op de wanden voor een accentkleur. Je kunt bij de Tapijttegelhandel alle tegels vinden die je maar zoekt.

Is de basis in orde?

Heb je tapijttegels gelegd en op de wanden geplakt? Dan kun je gaan inrichten. Vergis je niet: al die gladde bureaus zorgen weer voor meer galm en geluidsoverlast. Je bent er dus nog niet helemaal. Het is dan ook een goed idee om, als alle bureaus en computers en wat je nog meer nodig hebt er staan, na te denken over wat je verder nog kunt doen om de geluidshinder op je kantoor te beperken. Planten zijn dan altijd weer een goed idee. Kies vooral voor grote planten met grote bladeren in grote potten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat deze goed worden verzorgd.

Ga voor een statementkleur

Heb je een duidelijke voorkeurskleur, bijvoorbeeld in je logo, je website en op je visitekaartjes, dan kun je, door gebruik te maken van tegels van tapijt precies deze kleur kiezen. Je hoeft je geen zorgen te maken als je over een jaar of wat gaat voor een andere kleur in je logo. Je kunt de tegels gemakkelijk vervangen of een nieuwe accentkleur toevoegen. Is er een keer een tegel te vies om aan te pakken? Dan kun je deze heel eenvoudig vervangen.