Als jij wilt dat je onderneming een succes wordt, is het belangrijk dat je voor een aantal dingen zorgt. Bijna driekwart van de klanten koopt een product omdat ze een goede ervaring hebben bij de onderneming waarvan ze het kopen. Consumenten zijn mensen die zich hechten aan gewoontes. Zo lang jij ervoor zorgt dat de klant geen reden heeft om naar het gras van de buren te kijken zit je goed. Eén van de belangrijkere dingen van een onderneming is hoe het contact tussen de onderneming en de klanten verloopt. 

 

Het kiezen van de juiste klantenservice

Wanneer je net beginnen met ondernemen zul je waarschijnlijk nog erg kleinschalig producten verkopen. Je zult dan ook in het begin vaak zelf het contact met klanten kunnen onderhouden. Later als je onderneming wat gaat groeien zal dit misschien echter niet meer mogelijk zijn. In dit geval hoef je tegenwoordig niemand meer te contracteren, je kunt via het internet telefoonservices inhuren. Zo heb je een telefoonservice advocaten die is gespecialiseerd op het aanbieden van een telefoondienst voor een advocaten bureau. Als je er namelijk voor kiest om via een andere onderneming de klantenservice te regelen is het wel belangrijk dat deze mensen ook iets weten van de branche waarin je onderneming zit. Anders zal het oplossen van de problemen en beantwoorden van vragen van je klanten een stuk minder efficiënt verlopen. 

 

Hoe zorg je voor een goede klantenservice?

Er zijn een aantal punten die het verschil maken tussen een goede en slechte klantenservice. Het belangrijkste aan een klantenservice is natuurlijk dat de klant zijn of haar probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Als een klant dus belt is het belangrijk om goed te luisteren naar de vraag van de klanten en hier duidelijk op in te gaan. Als ondernemer is het verstandig om je beschikbaarheid zo goed mogelijk te maken. 

 

Hoe langer een klant met een vraag of een probleem blijft zitten, des te ontevredener deze klant zal worden. Ondanks dat het voornamelijk belangrijk is om recht door zee te zijn en het probleem zo snel mogelijk op te lossen is het ook belangrijk dat je klantvriendelijk bent. Je hoeft geen uitgebreid praatje te maken met de klant over het weer, maar zorg dat de klant zich op zijn gemak voelt. Door te laten merken dat je het vervelend vindt dat ze een probleem hebben en duidelijk te maken dat je je best doet voor deze persoon kom je vaak al ver.