Laten we eerlijk zijn: als ondernemers kunnen we niet meer om het internet heen. Steeds meer bedrijven weten dat ze veel inkomsten mislopen zolang ze niet beschikken over een goede webwinkel. Dat is natuurlijk zonde, en dus staan veel ondernemers te springen om een eigen webshop te openen. Helaas is dat vaak moeilijker dan gedacht. Er zijn zoveel mogelijkheden voor het openen van een webwinkel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar één term zie je overal terugkomen: Magento B2B. Maar waarom? In dit artikel staan de vele voordelen van een B2B webshop op een rijtje. Na het lezen heb jij dus geen enkele reden meer om de webwinkel niet onmiddellijk te starten, zodat jouw onderneming een graantje mee kan pikken van de populariteit van het internet.

Eigen accounts voor klanten

Door het openen van een Magento B2B webwinkel stel je jouw klanten in staat hun eigen account te beheren op jouw webshop. Dit betekent dat de persoonlijke data van klanten kan worden opgeslagen. Dit is vooral prettig voor de klant zelf, en creëert een vertrouwelijke band tussen jouw bedrijf en de klant. In hun persoonlijke account kan de klant vervolgens ten aller tijde zien hun aankoopgeschiedenis en bestellingen beheren. Dit geeft ze veel meer vrijheid, en zorgt ervoor dat er minder vragen terecht komen bij de klantenservice.

De Progressieve Web App

Tegenwoordig spenderen we veel tijd op onze mobiele telefoons. Daarom is het van groot belang dat jouw webwinkel ook optimaal werkt op mobiele telefoons én tablets. De PWA is een applicatie die ervoor zorgt dat het besturingssysteem van jouw webwinkel overal optimaal functioneert. Dit betekent dat klanten overal toegang hebben tot jouw webshop, of ze nu gebruik maken van hun laptop of hun mobiele telefoon. Daarnaast optimaliseert de PWA ook nog de snelheid van de webwinkel, waardoor de pagina's supersnel kunnen worden geladen. 

Een grotere klantenkring opbouwen

Het openen van een B2B webshop is zeer slim wanneer je wilt dat jouw artikelen vindbaar zijn via de populaire online zoekmachines. Met een Magento B2B webwinkel zorg je er namelijk voor dat potentiële klanten jouw producten kunnen vinden door te zoeken op bijvoorbeeld Google. Dit zorgt ervoor dat de klant niet langer rechtstreeks de weg naar jouw webwinkel hoeft te vinden. Vanaf nu kan de klant doorgewezen worden vanaf andere veel bekeken websites op het internet. Dit kan ervoor zorgen dat meer klanten jouw webwinkel weten te vinden.