Als je een nieuwe telefoon koopt, moet je de keuze maken tussen twee populaire drivers: Apple of Android. Veel mensen kiezen voor Apple. En dat is niet gek. In deze blog: drie redenen om van Android naar Apple te switchen.

Informatie beveiliging

Bedrijven die zorgen voor de beveiliging van informatie zijn het er unaniem over eens dat Apple apparatuur veel veiliger is dan Android apparaten. Veel vaker is Android een target voor malware. Android toestellen kunnen eenvoudig via de App store besmet raken met malware of virussen. De Apple App Store heeft minder apps. De app die in de Apple store staan worden zorgvuldig gecheckt op hun veiligheid. De apps moeten passen binnen het Apple ecosysteem. Door deze strenge beveiliging is het haast onmogelijk om malware in Apple apps te verwerken.

Ter vergelijking: de Google Play app store wordt gerund door advertenties. Het is een open platform waar ieder zijn apps om kan lanceren. Controle ontbreekt. En daardoor is het veel eenvoudiger slechte apps op het platform te lanceren.

Naast de app store kan ook de Android versie zorgen voor gebreken in de beveiliging. Apple IOS wordt alleen door Apple gemaakt. En daardoor zijn alle Apple toestellen up to date. Omdat zo veel verschillende merken gebruik maken van Android, kan het zijn dat het systeem van je toestel verouderd is. Bij sommige merken krijg je daar niet automatische en melding van. Ook dan kunnen er beveiligingsproblemen onstaan.

Apple eco systeem

Ik noemde de term al eerder: het Apple ecosysteem. Het aantal Apple toestellen blijft groeien. Het bedrijf startte met de productie van computers. Al snel volgden muziek apparaten, tablets, smart watches enzovoort. Vandaag de dag is het aanbod van Apple enorm. Het grote voordeel van Apple is dat alle apparaten samen werken. Je hoeft geen verschillende licenties of applicaties te downloaden en aan elkaar te linken. Met één Apple account heb je automatisch al je verschillende Apple apparaten aan elkaar gelinkt. Foto’s, email, muziek, je agenda: alles wordt gedeeld. Je hoeft ook niet dubbel te betalen voor services. Als je een boek koopt, kun je deze op alle apparaten terugvinden. Bij Android werken de systemen niet zo naadloos samen. En dat is jammer.

Behoud van waarde

Technologie verandert razendsnel. Met name de smartphone industrie. Een telefoon toestel dat je een jaar geleden hebt gekocht kan al snel verouderd zijn. Met interessante nieuwe toepassingen is het niet gek dat mensen constant wat nieuws willen. Vaak wordt dan het oude toestel verkocht en een nieuw toestel gekocht. Het grote voordeel van Apple is dan je verzekerd bent van een vrij constante waarde. Apple toestellen blijven gewild. Het is daarom ook de moeite waard een onderdeel te vervangen in plaats van een nieuw apparaat te kopen. Een macbook scherm vervangen is dus een goed idee, omdat een macbook zijn waarde behoud.

Naast het behoud van waarde, de goede synchronisatie tussen toestellen en de veiligheid zijn Apple toestellen gewild vanwege het gebruiksgemak, goede apps en het gemak van een familie account. Als je nog nooit een Apple toestel geprobeerd heb, is het dus zeker de moeite waard.