Ben je op zoek naar een baan in de bouw? Of wil je lekker in het verkeer aan de gang? Dan loont het de moeite om je in te schrijven bij Uitzendbureau Amsterdam. Bij Uitzendbureau Amsterdam zijn volop banen beschikbaar in de richtingen bouw of verkeer. Heb je een complete opleiding doorlopen? Dan is de kans heel groot dat je al snel aan de gang kunt gaan. Wil je graag als verkeersregelaar aan het werk? Uitzendbureau Amsterdam zorgt dan voor een opleiding zodat je al snel aan het werk kunt. In Amsterdam en omstreken wordt immers veel ge- en verbouwd en zijn altijd veel verkeersregelaars nodig.

Lekker aan het werk dankzij Uitzendbureau Amsterdam

Uitzendbureau Amsterdam heeft connecties met heel veel bedrijven in en om Amsterdam. Hierdoor zijn er altijd weer vacatures in te vullen. In welke richting je ook in de bouw wilt werken, er is werk genoeg! Uitzendbureau Amsterdam is altijd op zoek naar bouwopruimers, keetdames en -heren, asbestverwijderaars, slopers, timmermannen en grondwerkers. Wil je liever niet in de bouw werken, maar wel technisch aan de gang? Dan kun je via Uitzendbureau Amsterdam aan een baan als monteur tijdelijke verkeersmaatregelen komen. Je kunt bellen om je in te schrijven en om te bespreken wat jouw mogelijkheden zijn.

Ben je op zoek naar medewerkers?

Ook dan kun je heel goed bij dit uitzendbureau terecht. Al met één telefoontje kun je regelen dat er medewerkers voor jouw bedrijf gezocht worden. Heb je een bedrijf dat niets te maken heeft met bouw of verkeer? Ook dan kun je natuurlijk bij dit uitzendbureau terecht. Het grote voordeel van het inschakelen van een uitzendbureau is dat je zelf geen extra personeel in dienst hoeft te nemen. Je hoeft dus ook geen contractonderhandelingen te voeren of salarissen uit te keren. Jij betaalt het uitzendbureau en het uitzendbureau zorgt voor de betalingen van de medewerkers.

Een uitzendbureau is een goede oplossing

Een uitzendbureau zorgt ervoor dat je op korte termijn medewerkers op je bedrijf kunt verwachten. Je kunt zelfs aangeven voor welke termijn je medewerkers kunt gebruiken. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat het voor iedereen duidelijk is hoe lang een medewerker komt werken. Deze termijn kan, in overleg, verlengd of ingekort worden. Je bent als werkgever ook niet verplicht om een medewerker in dienst te nemen. Is het werk op? Dan gaat de uitzendkracht weer door naar een volgende opdracht bij een volgend bedrijf. De uitzendkracht is ook op de hoogte van deze voorwaarden.