Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om een pakket te versturen. Online kopen we een verzendlabel, waarna we het pakket gemakkelijk af kunnen leveren bij een postpunt en het pakket de volgende dag al wordt bezorgd door het postbedrijf. In Nederland gaat dit bijvoorbeeld erg gemakkelijk met PostNL, maar zijn er natuurlijk nog vele andere postbedrijven die het versturen van een pakket erg gemakkelijk maken, ook maar het buitenland. 

Echter is het wel belangrijk dat je het pakket op een juiste manier verstuurd met de juiste verpakking. In dit blog zullen we hier dieper op ingaan en geven we je tips om een pakket zo goed mogelijk te versturen, zodat breekbare items niet kapot zullen gaan gedurende de verzending!

Pakketten versturen vanuit je webshop

Vanuit een webshop worden er bijvoorbeeld erg veel pakket verstuurd. Klanten bestellen producten, waarna je deze snel zult moeten verpakken en kunt verzenden, Meestal wordt de post in de avond opgehaald, waardoor je gemakkelijk een vandaag-besteld-is-morgen-in-huis regeling kunt treffen. 

Wanneer je de producten verpakt, zijn er ook verschillende opties in het verpakkingsmateriaal. In de meeste gevallen gebruiken webshops kartonnen dozen, maar is ook hierin weer erg veel mogelijk. Bij zware pakketten kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stevige kartonsoort, terwijl je bij lichte, niet-breekbare pakketten juist zou kunnen kiezen voor een dunne kartonsoort waardoor je erg veel verpakkingsmateriaal. 

Naast kartonnen dozen kun je natuurlijk ook gebruik maken van enveloppen. De enveloppen worden verstuurd als brievenbuspakket en worden deze ook door de brievenbus bezorgd. Echter is het soms wel lastig om breekbare items te verzenden in enveloppen, maar is hier gelukkig ook een oplossing voor, luchtkussen enveloppen!

Maak gebruik van luchtkussen enveloppen!

Wanneer je een klein en breekbaar pakket wilt versturen, is het niet handig om dit in een kartonnen doos of normale envelop te verzenden. De kans is op deze manier groot dat het product beschadigd raakt, wat je als webshop natuurlijk wilt voorkomen. Wanneer je het pakket veilig wilt bezorgen, kun je kiezen voor luchtkussen enveloppen. De luchtkussen enveloppen zijn normale enveloppen, maar beschikken deze over een unieke laag van bubbelplastic die het product beschermd. Het pakket is beschermd tegen lichte valschade en kan het ook geen kwaad wanneer de postbezorger iets stapelt op het pakket. Wanneer je als ondernemer verzekerd wilt zijn dat je producten vanuit de webshop veilig worden verzonden, is het zeker aan te raden om hier gebruik van te maken!

Er zijn dus verschillende mogelijkheden in het verzenden van producten vanuit je webshop. Je kunt kiezen voor verschillende soorten kartonnen dozen, maar kun je ook kiezen voor luchtkussen enveloppen om gemakkelijker, maar zeker ook veiliger een pakket te verzenden!