Ben je van om zzp'er te worden? Dan zijn er een aantal zaken waarvan je op de hoogte moet zijn. Deze zaken moet je goed doornemen alvorens je uitkijkt naar zzp vacatures. Een zzp'er zijn betekent dat je volledig onafhankelijk opereert en dat je zelfstandig alles moet gaan regelen. Kijk je al lang uit naar zzp vacatures? Dan is het lezen van deze blog zeker de moeite waard. 

Zzp'er gezocht

Wanneer er een zzp’er gezocht wordt houdt dit in principe in dat men op zoek is naar iemand die alles volledig zelf moet doen, zoals het werven van klanten en dergelijke. Het lijkt op zich misschien niet veel werk, maar als je het drukker begint te krijgen kan het wel een issue worden om je administratie bij te houden. Vooral de tijd die de boekhouding in beslag neemt mag zeker niet onderschat worden. Heb je ergens een advertentie gelezen met daarin zzp'er gezocht? Dan moet je je dus voorbereiden op deze zaken. Hoe beter je voorbereid bent, des te beter het is voor je onderneming. 

Je moet je laten verzekeren

Een organisatie die een vacature plaatst met als opschrift 'zzp'er gezocht', kijkt uit naar een samenwerking waarbij je als zzp'er zelf je verzekering zal moeten regelen. De meeste zzp'ers maken steeds de fout om zich niet te laten verzekeren omdat ze dat gewoonweg niet belangrijk vinden. Maar dat is een misvatting omdat je nooit weet wanneer je ziek wordt en je al dan niet in staat zal zijn om je werkzaamheden uit te voeren. Voor je een contract afsluit met een organisatie is het dus altijd goed dat je je laat verzekeren als zzp'er. 

Denk aan je pensioen 

Bij het bekijken van zzp vacatures moet je denken aan je pensioen, want die wordt niet voor je geregeld. Een manier om dit in orde te maken is om je pensioenopbouw in je uurtarief door te berekenen. Word je dus als zzp'er gezocht door een organisatie voor een samenwerking? Dan is het goed om hiermee rekening te houden. Als je hiermee rekening houdt weet je zeker dat je klaar bent om te reageren op alle zzp vacatures, dan zul je zien dat je altijd weet waar je aan toe bent. Dit zal zeker als prettig ervaren worden.