De werkgelegenheid in Nederland is een veel voorkomend gespreksonderwerp. We hebben er allemaal wel op de een of andere manier mee te maken. Zeker de laatste maanden is er veel te doen over de werkgelegenheid. Er zijn nog steeds veel mensen werkloos en door het Covid-19 virus loopt het sneller op dan verwacht. De verwachting is dat de komende maanden de werkloosheid nog verder op zal lopen. De overheid heeft dan ook nog een flinke uitdaging om de eerder groeiende werkgelegenheid om te zetten naar een daling van de werkloosheid. De juiste mensen in openstaande vacatures plaatsen blijkt in de praktijk nog een hele klus. Veel mensen zonder baan zullen zich naar verwachting om laten scholen om de kans op werk te vergroten.

Economische groei

De Nederlandse economie draait nog steeds goed en hoewel de werkloosheid stijgt, zijn er in bepaalde sectoren nog voldoende kansen op een baan. De wereld verandert en de arbeidsmarkt ook. Door ontwikkelingen in de technologie, economie en samenleving is het de vraag of de bestaande regels op de arbeidsmarkt nog wel de gewenste doelen bereiken. Het kabinet wil de verschillen tussen vast en flexwerk en tussen werknemers en zelfstandigen zonder personeel verkleinen. Het doel hiervan is om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken hun medewerkers een vast contract aan te bieden. De verwachting is dat de economie dit jaar niet verder groeit. Als er al groei is dan zal deze minder groot zijn dan de afgelopen jaren. De oorzaak hiervan is voornamelijk het Covid-19 virus.

Kansrijke sectoren

In de huidige markt wordt er verwacht dat in het onderwijs en in de zorg de groei en de kans op werk bovengemiddeld zal zijn. De financiële sector en de bouw zullen een kleine groei doormaken. Door de omscholing van velen zal de behoefte aan personeel met name in de zorg wellicht opgelost kunnen worden. Het midden en kleinbedrijf zal ook steeds meer op de kosten en efficiency moeten letten om mee te blijven doen. Met name op softwaregebied is er voor veel bedrijven nog winst te behalen. Sap business one is voor veel bedrijven al de oplossing naar meer efficiency gebleken. Finance, sales, CRM, analtytics, voorraadbeheer, rapporteren en meer in één makkelijk te gebruiken oplossing. Met sap business one heb je alles in een geïntegreerde omgeving om jouw organisatie te laten groeien en te ontzorgen. Zo krijg je meer controle over je bedrijf. Deze beheersoftware voor kleine ondernemingen verbindt en stroomlijnt je processen zodat er meer tijd overblijft voor andere zaken.