Mode is een industrie die voortdurend verandert, en de wereld van de mannenmode vormt daarop geen uitzondering. Door de jaren heen heeft de mannenmode verschillende veranderingen ondergaan, van bell-bottom broeken tot skinny jeans, van plateauschoenen tot sneakers. In deze blogpost gaan we dieper in op de do's en don'ts van mannenmode, met de nadruk op jeans, overhemden en accessoires.

Jeans en overhemden

Jeans zijn niet weg te denken uit de garderobe van elke man, maar het is belangrijk om te weten hoe je ze correct draagt. De eerste regel bij het dragen van jeans is dat hij goed moet passen. Baggy of te strakke jeans zijn kunnen leuk staan maar je kan ook makkelijk de mist in gaan. Als het gaat om de stijl van jeans, zijn er veel opties, maar het belangrijkste is om een stijl te kiezen die uw lichaamstype flatteert. Een jeans met rechte pijpen is een klassieke stijl die voor de meeste lichaamstypen werkt, terwijl een slim-fit jeans beter geschikt is voor een slank postuur. Vermijd ten slotte overdreven versierde of verknipte jeans, want dan ziet je er snel slordig uit. Mooie broeken koop je bijvoorbeeld bij my brand. Een my brand broek heren is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën en stijlen. Overhemden zijn een ander belangrijk onderdeel van de herenmode. De kunst om een overhemd goed te dragen is ervoor te zorgen dat het goed past. Vermijd overhemden die te strak of te los zitten. Daarnaast is het belangrijk om de juiste stijl overhemd te kiezen voor de gelegenheid. Dress shirts zijn geschikt voor formele evenementen, terwijl casual button-downs goed werken voor dagelijks gebruik. Als het gaat om patronen en kleuren, kun je het het beste eenvoudig houden. Effen kleuren en subtiele patronen zijn altijd een veilige keuze.

Assescoires

Accessoires kunnen een outfit maken of kraken. Bij mannenmode geldt: less is more. Een horloge is een klassiek accessoire dat elke outfit een geraffineerd tintje kan geven. Vermijd te veel sieraden en als je toch kiest voor een ketting of armband, houd het dan eenvoudig. Riemen zijn een ander belangrijk accessoire, maar vermijd te opzichtige riemen met grote gespen. Ten slotte, als het gaat om hoeden, kies een stijl die past bij je gezichtsvorm en houd het eenvoudig. Let ook met accessoires op dat je niet te opvallende items uitkiest. Hou het simpel en subtiel!