De wereld verandert erg snel, en sommigen vinden dat lastig bij te houden. Van muziekstijl tot Nederlandse taal, alles vernieuwd, raast door, en het is aan u om mee te doen of achter te blijven.
Een belangrijke ontwikkeling hierin is de technologie. Wellicht kent u de Social Media goed, heeft u een Snapchat, Instagram, Facebook, of ander account op dit medium. Dit is ontwikkelt voor het constant in contact blijven met anderen, zelfs zonder elkaar fysiek te zien. Met een druk op de knop kun je videobellen, spraakmemo's opnemen, en geke videos en foto's naar elkaar versturen. Ook via Whatsapp kan iedereen constant met je chatten, en jij met hen. Maar niet alleen in Sociale Media is dat snelle contact gekomen, ook op andere gebieden. Zo ook bij bijvoorbeeld doktersafspraken, of bij het aanmeten van een gehoortoestel! Als u nu een gehoortoestel nodig heeft, komt er gemakkelijk een audicien aan huis. Deze maakt met u kennis, legt u alles uit en doet een gehoortest, allemaal in uw eigen woning. Deze vorm van contact is dus ook al versneld en versoepeld! Allemaal voor uw eigen gemak.

Hoe verder?

Daarna krijgt u een gehoorapparaat op maat. U kunt ook nog uw eigen wensen en eisen doorgeven aan de audicien, die neemt hij mee in zijn aanbeveling. In het adviesgesprek adviseert hij u vervolgens welke apparaten het beste bij u passen. U heeft zelf natuurlijk nog het laatste woord hierin.
Erna heeft u een fijn gehoortoestel dat goed bij u past.
Maar stel; uw gehoor gaat snel achteruit, of er iets is waar u toch nog niet helemaal tevreden mee bent. Geen angst, u hoeft niet naar de winkel te komen. Hier komt de vernieuwde technologie namelijk weer om het hoekje kijken. Sommige gehoortoestellen zijn namelijk vanaf afstand aan te passen door de aucidien. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Het werkt via een app op uw telefoon, waarmee u direct in contact kan komen met de audicien. Die ziet dan online de data van het gehoortoestel, en wat er wellicht niet werkt. Meer volume links, of juist minder ruis rechts? Dan kan online aangepast worden. Dat scheelt u een ritje naar de winkel!

Ga mee met de tijd.

Technologie vernieuwd snel en is vaak lastig bij te houden. Voor je gewend bent aan het een, staat de vernieuwde versie ervan al voor de deur. Maar soms kan het ook echt bepaalde zaken vergemakkelijken. Zoals dat u nu lekker thuis kunt blijven, en dat alles voor u geregeld wordt, van begin tot eind.