Porto staat bekend op de port, maar uiteraard vind je hier nog veel meer. Als je besluit een reisje te maken naar Porto dan kan je er makkelijk een aantal dagen voor uittrekken. Vermijd de drukte van het weekend en boek een mid-weekje om in alle rust alle bezienswaardigheden te bewonderen. In dit artikel een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen in Porto.

Bezoek de oudste wijk van Porto

De oudste wijk in Porto is de Ribeira en ligt aan de rivier Douro. Portboten meren hier aan en gaan vervolgens naar Vila Nova de Gaia. Ribeira is een prachtig mooi plaatje door de gevels van de huizen aan de kade. De tijd staat hier even helemaal stil door de lokale marktjes, steegjes en smalle straten. Deze wijk mag je niet missen op je stedentrip Porto.

Torre dos Clérigos, de bekende toren van Porto

Torre dos Clérigos is een van de bekendste torens van Porto. Deze toren is onderdeel van de Igreja dos Clérgos kerk. Het staat bekend als hét symbool van Porto, omdat je de toren vanuit heel Porto kan zien. Men werkten er van 1754 tot 1763 aan om het te vervaardigen zoals je het vandaag de dag nog steeds zo ziet. De kerk en toren zijn in barokke stijl gebouwd. Als je een geweldig uitzicht over de stad wilt hebben dan moet je daarvoor zo'n 225 stappen klimmen.

Jardins do Palácio de Cristal, het groene hart van Porto

De Jardins do Palácio de Cristal is een van de mooiste parken in de stad en het groene hart van Porto. Je vindt er de Crystal Palace, een koepelvormig paleis bestaande uit ijzers en glas. Het paleis wordt voornamelijk gebruikt voor sportevenementen en concerten. Maar je vindt veel meer in dit park. Musea, bibliotheek, restaurants en meer. Dit park mag je niet missen aan je stedentrip naar Porto.

Casa de Música, met een Nederlands tintje

Nederlandse architect Rem Koolhaas is de ontwerper van Casa de Música, een indrukwekkende verschijning en icoon van Porto. De vormgeving van dit gebouw is modern, strak en futuristisch en staat op een toplocatie. Binnenin dit concertgebouw is het nog mooier en je kijkt je ogen uit. Het heeft zo'n 100 miljoen euro moeten kosten.

Kathedraal Sé

De Sé is een van de oudste monumenten van Porto. Deze kathedraal bevat twee torens en een koepel en het interieur is door de jaren heen flink veranderd. De kathedraal is op zichzelf al mooi, maar je vindt daarnaast ook een klooster die je niet mag missen. Daarnaast heb je een wonderschoon uitzicht op de historische wijk Ribeira.