Je wil heel graag op het milieu letten, maar dat is niet altijd makkelijk. Het is moeilijk om te slagen voor alle milieueisen. Je leeft bewust, gebruikt zo weinig mogelijk energie, je hergebruikt zoveel mogelijk en je scheidt je afval, maar ondertussen blijf je maar horen over de natuur die achteruit gaat. Wat kun je nog meer doen om jouw ecologische voetprint wat te verminderen. Het antwoord ligt misschien niet zo voor de hand maar een deelauto kan al flink bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Ga maar na: als je een auto deelt, zijn er minder auto’s in het straatbeeld. Er zijn minder parkeerplaatsen nodig en er is dus meer ruimte voor groen. De auto die gedeeld wordt, wordt ook goed gebruikt en staat niet dagenlang ongebruikt aan de kant. En er zijn dan natuurlijk minder auto’s nodig. Maar ook jou als gebruiker levert het veel op. Ten eerste de aanschaf en kosten van een eigen auto. Dat is een duur geintje, zeker nu, dus daar bespaar je veel op. Maar je kunt met een deelauto ook besparen op verzekeringen die nu eenmaal nodig zijn als je een auto hebt. En je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over het onderhoud van de auto.

Hoe werkt het?

Wil je eens een deelauto proberen? Zo werkt het. Je meldt je eerst gratis aan bij Greenwheels. Afhankelijk van hoeveel je rijdt per maand bepaal je van welk product je gebruik wil maken. En daarna wordt het wel heel makkelijk. Stel je woont in Rotterdam. Zoek op auto huren Rotterdam. Je ziet dan meteen waar in jouw buurt de auto staat. Je reserveert de auto, desnoods een half uur van te voren en als je hem nodig hebt, open je de auto met de app. Pak vervolgens de boordcomputer uit het dashboardkastje, voer de pincode in en pak de sleutel. Na afloop zet je de auto terug op de eigen vaste locatie, plaatst de sleutel terug en sluit de auto af met de app. Zo eenvoudig is het.

Gemak van een deelauto

De deelauto’s zijn altijd beschikbaar in jouw buurt. Je kunt hem voor een uur reserveren of voor meerdere dagen, alles is mogelijk. Zelf heb je er geen omkijken na zodra je hem weer afgesloten achterlaat. Het onderhoud wordt gedaan en de verzekeringen zijn geregeld. Dus wil je die extra stap nemen voor het milieu en ach ook voor je gemak? Ga dan voor een deelauto.