Student TU Delft ontwerpt entree International Festival of Technology

“Ontwerp een opvallend, duurzaam, innovatief, typisch Delftse entree voor het festivalterrein”, zo luidde de opdracht van de ontwerpwedstrijd voor het International Festival of Technology. Student Jeroen Ubels (master architectuur aan TU Delft) ging de uitdaging aan, won met zijn ‘tempel van Delftse passie’ en leerde wat ontwerpen en bouwen in de echte praktijk betekent.

Innovatiekracht vanuit passie
“Bij typisch Delfts denk je snel aan de vele projecten hier op de TU”, vertelt Jeroen. “Die projecten worden vaak genoeg belicht en ik heb in mijn ontwerp juist gekozen om de mensen achter de projecten te laten zien door filmpjes van hen te tonen in het entreegebouw. Zij zijn degenen die werken vanuit een passie. Vanuit die passie ontstaat innovatiekracht en dat is waar typisch Delft voor mij om draait. Het was dit concept wat de jury aansprak, net als de haalbaarheid van het ontwerp.”

Goed opdrachtgeverschap
Drie maanden lang heeft Jeroen met het productieteam van het festival gewerkt aan de realisatie van de tempel van Delftse passie. Een interessant en leerzaam proces volgens Jeroen: “Offertes, werk uitbesteden, materiaalkeuzes, zelf meebouwen: er kwam zoveel bij kijken. Als ontwerper moest ik scherp blijven, overal bovenop blijven en prioriteiten stellen. Ook was het continu nodig om een paar stappen vooruit te denken. Het was heel leerzaam dit proces een keer ‘in het echt’ mee te maken. Het maken van een mooie maquette is leuk, maar deze ervaring heeft me het belang van goed opdrachtgeverschap duidelijk gemaakt. Bovendien is er een verschil tussen vrij ontwerpen en ontwerpen binnen bepaalde kaders en met een budget.”

Jeroen weet nog niet precies wat hij na zijn afstuderen wil doen, maar dat hij de architectuur in gaat is zeker. “Ontwerpen, bouwen en iets echt fysieks neerzetten? Dat ligt mij wel!”

Meer informatie over het festival: http://ifot-delft.com/nl.

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl

Praat met ons mee op social media: Twitter @slaaginhetvak, Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden.

Weergaven: 71

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina