Student bedenkt zelf app om uit de schulden te komen

Wat doe je als je student bent en je schulden zodanig zijn opgelopen dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Ronald Etman, tweedejaars student bij de School voor Handel van ROC Mondriaan, besloot doelgericht te werk te gaan en bedacht de app Schuldenwisser. 

Bijna schuldenvrij
“Eerst had ik een schuld van maar liefst 20.000 euro en nu ben ik bíjna schuldenvrij”, aldus Ronald. “Ik heb zoveel meer rust nu in vergelijking met eerst. Ik miste overzicht en wist eigenlijk nooit of ik bijvoorbeeld iets leuks kon gaan doen met vrienden. Ik ben toen alles op papier gaan zetten, maar waar ik behoefte aan had was dat ik op elk moment kon zien hoeveel ik nog moest aflossen en of ik me op dat moment een uitgave kon veroorloven”.

Geschikt voor iedereen
Die behoefte was aanleiding tot het bedenken van de app Schuldenwisser, vertelt Ronald. “Ik wist wat ik nodig had om mijn doel – schuldenvrij zijn – te bereiken en wist dat een app zou helpen. Ik heb alles zelf bedacht en vervolgens een bedrijf benaderd voor de ontwikkeling. Al snel bleek dat andere studenten ook baat konden hebben bij de app. En eigenlijk hoop ik veel meer mensen te bereiken, want uiteindelijk wil ik de app beschikbaar maken voor iedereen die schulden wil aflossen”.

Weten wat je wilt en doen wat nodig is
De vaardigheden die Ronald tijdens zijn opleiding Manager/ondernemer detailhandel heeft geleerd kwamen goed van pas bij de realisatie van de app. “Het gat in de markt vinden, het bepalen van de doelgroep: het kwam allemaal aan bod. Het is in mijn ervaring ook belangrijk te weten wat je wilt en te doen wat nodig is om je doel te bereiken. Misschien zijn er mensen die zeggen dat jouw doel onbereikbaar is maar daar moet je niet naar luisteren. En als het niet lukt ben je toch ook wijzer geworden!”

De app Schuldenwisser is beschikbaar voor Androidgebruikers en kost (tijdelijk) 1 euro. De app wordt binnenkort beschikbaar voor andere besturingssystemen

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl.

Praat met ons mee op social media: Twitter (@slaaginhetvak), Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden

 

Weergaven: 353

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina