Online startpunt voor maatschappelijke participatie van vluchtelingen gelanceerd

De SER lanceert een online startpunt voor werkgevers en organisaties die zich richten op de maatschappelijke participatie van vluchtelingen. De website www.werkwijzervluchtelingen.nl maakt alle beschikbare informatie over (arbeids-)participatie van vluchtelingen inzichtelijk.

Daarmee is de site een steun in de rug voor alle organisaties die aan de slag willen met het vergroten van de maatschappelijke participatie en integratie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Nederland.

Met welke regels heeft een werkgever te maken die vluchtelingen wil aannemen? Mag een vluchteling vrijwilligerswerk doen? Of een opleiding volgen? De website Werkwijzer Vluchtelingen geeft antwoord op die vragen en bevat informatie over ondersteuningsmogelijkheden en wet- en regelgeving.

Daarnaast staan er op de website praktijkvoorbeelden van innovatieve werkwijzen om de participatie van vluchtelingen te vergroten. Door dit initiatief van de SER wordt voor het eerst alle relevante informatie op één centrale plek aangeboden: werkwijzervluchtelingen.nl.

Minister Lodewijk Asscher benadrukt het belang van de website. ‘Participatie en integratie start vaak bij het kennen van de kansen en mogelijkheden die er zijn. De website is hiermee voor alle partijen van grote waarde.’ Lees meer over de Werkwijzer op de site van de SER.

De SER heeft bij de totstandkoming van de website actief samengewerkt het UAF. Andere partners zijn: Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ), CAOP, CNV, COA, Divosa, DUO, FNV, Vereniging Hogescholen, Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), MBO Raad, ministerie van OCW, ministerie van SZW, EP-Nuffic, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), UWV, Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON), VluchtelingenWerk Nederland (VWN), VNG, VNO-NCW MKB Nederland en VSNU.

(Bron: www.uaf.nl)

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl.

Praat met ons mee op social media: Twitter @slaaginhetvak, Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina