Meldpunt voor ondernemers met zorgen over toekomst technisch vmbo

VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich grote zorgen over de toekomst van het technisch vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs). De vernieuwing van het onderwijs gaat niet gepaard met extra geld voor de inventaris van technieklokalen. Daardoor zullen naar verwachting vmbo-techniekafdelingen op veel plaatsen in het land verdwijnen. Dat staat in een brandbrief die de koepels aan de Tweede Kamer hebben verstuurd.

Signalen melden
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs reageert in een interview in opinieblad Forum dat hij afbraak van het technisch vmbo niet laat gebeuren. Hij roept ondernemers op om zich te melden als zij zien dat het fout gaat. Dekker: "Het is best wel een spannende tijd, een opstapeling van zaken, die nieuwe profielen, de nieuwe bekostiging waar ook wij nog mee zitten te puzzelen omdat we de uitwassen willen voorkomen. En ik snap echt dat mensen met argusogen daarnaar kijken en hun zorgen hebben. Maar als je ziet dat het fout gaat, trek dan aan de bel."

Ondernemers die vrezen of ervaren dat er geen ècht technisch vmbo in hun regio of stad overblijft (of die signalen hebben dat het technisch vmbo als gevolg van de aankomende onderwijsvernieuwing onder druk komt te staan), worden verzocht om contact op te nemen met VNO-NCW en MKB-Nederland. Neem contact op met onderwijssecretaris Gertrud van Erp, erp@vnoncw-mkb.nl.

(Bron: www.mkb.nl)

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl.

Praat met ons mee op social media: Twitter @slaaginhetvak, Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2018   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina