Het blijft een uitdaging: hoe vind je een leuke stage of baan. Waar wil je werken? Welke organisaties passen het beste bij jouw interesses? Waar hebben ze behoefte aan jouw talenten? De app Lift is ontworpen om zowel de werkgever als de werkzoekende te helpen. Nicole van Haelst, de oprichter van Lift en directeur van ICP (International Community Platform) vertelt over dit project.   

Voorwaarden
ICP heeft een aantal opeenvolgende jaren onderzoek gedaan naar de beste manier om studenten en werkgevers te verbinden. Nicole: “Uit het onderzoek van ICP blijkt dat er vijf elementen nodig zijn voor een goede oplossing: (1) Zet het talent centraal en niet de werkgever; (2) Focus op de kwaliteit van ‘life careers’; (3) Let op de toegang tot de faciliteiten; (4) Gebruik 'data driven’ oplossingen; (5) Toon eigenaarschap. Welke oplossing je ook bedenkt, deze vijf voorwaarden zijn onmisbaar voor succes.”  

Talent aan talent verbinden
“Onze droom is om talent aan talent te verbinden”, legt Nicole uit. “een werkgever kan je ook zien als een zwerm van talenten. Kan je een student verbinden met talenten binnen een bedrijf of organisatie, dat is de kern. Daarvoor heb je meer nodig om elkaar te leren kennen dan alleen een cv of sollicitatiegesprek. En dat kan met Lift.”

Trots op Lift
Lift is het resultaat van het bundelen van de krachten van onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven. De partners (Leidse Universiteit, De Haagse Hogeschool, Gemeente Den Haag, de stad en ICP) hebben in  2015 geïnvesteerd in de  ontwikkeling van deze tool. “Lift is een startup; volledig commercieel en privaat. Dit is alleen gelukt door de erkenning van alle partners dat een gezamenlijke inspanning nodig is. We hebben met alle partners iets ontwikkeld waar we alle partijen op de arbeidsmarkt mee kunnen helpen. Voor werkzoekend talent, maken we solliciteren leuk, maar ook werkgevers helpen we de juiste en voldoende talenten te vinden. En daar zijn we trots op!” 

Oriëntatietool

Nicole legt uit: “In de huidige recruitersmarkt wordt vaak zo snel mogelijk een match gemaakt op basis van wat iemand eerder deed.  Met Lift proberen we de passies en ambities van iemand in kaart te brengen en laten op basis daarvan mogelijkheden zien die die verder gaan dan de ‘usual suspects’, de bedrijven en banen die je al kent. Lift is dus een tool die je een breder perspectief op de arbeidsmarkt geeft. Mensen worden buiten de gebaande paden geleid tijdens het zoeken naar een baan. We laten zien wat mogelijk is voor de specifieke talenten die zij in huis hebben.”

Toekomstplannen
“Na de kerstvakantie wordt de eerste chatbot gelanceerd. De werkgever kan dan via Lift ook chatten met het talent. Dit verandert de manier waarop je als werkgever kunt voorselecteren. Een ander doel is een stap verder te gaan in het adviseren van werkzoekenden. Via Lift willen we uiteindelijk ook advies geven over om- of bijscholing, zodat duidelijk is hoe werkzoekenden de kans op succes kunnen vergroten. Hoe meer data je kan verzamelen over beide partijen, hoe groter de mogelijkheden, hoe meer kans op een succesvolle match.”

Swipen voor een passende carrière
Als je de app start, krijg je achter elkaar kaartjes te zien met vragen die onder te verdelen zijn in drie categorieën. Passion: wat vind je leuk. Purpose:  vragen over je persoonlijke cultuur en voorkeuren. En Potential: in welke fase van je leven zit je en wat kan je. Per kaartje swipe je als antwoord naar links of rechts. Tussendoor zie je kaartje met organisaties of vacatures op basis van jouw antwoorden. Ook hiervan kan je aangeven of je deze leuk vindt of niet. Hoe meer je swipet, hoe beter je gematcht kan worden.

Ook Lift uitproberen? Download de app in de appstore en start met swipen!

 

 

Weergaven: 87

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina