Leesvoer: De belangrijkste punten voor het onderwijs op een rij

Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft een regeerakkoord gepresenteerd met 1,5 miljard euro aan structurele investeringen in het onderwijs. Maar bij de extra middelen voor lerarensalarissen en werkdrukverlaging in het primair onderwijs schuilt er een addertje onder het gras.

Vertrouwen in de toekomst’, is de titel van het regeerakkoord. Het nieuwe kabinet heeft voor het onderwijs onder meer de ambitie om de kansenongelijkheid te bestrijden, talent te stimuleren en te zorgen voor goede docenten met een sterke positie.

Het kabinet meldt in het akkoord dat het openstaande tekort op de OCW-begroting, dat het demissionaire kabinet achterlaat, wordt teruggedraaid. Hoe dit gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar het kabinet wil inzetten op ‘doelmatiger onderwijs’ en denkt daarmee 183 miljoen euro structureel te kunnen besparen binnen de begroting.

Wat zijn de plannen van het nieuwe kabinet per onderwijssector? Een overzicht.

Primair onderwijs

De 270 miljoen euro voor het verbeteren van de lerarensalarissen wordt in het regeerakkoord gepresenteerd als ‘modernisering cao primair onderwijs’. Het kabinet koppelt de investering in lerarensalarissen rechtstreeks aan het verlagen van bovenwettelijke regelingen. Het doet denken aan het Nationaal Onderwijsakkoord uit 2013 (dat door de AOb niet is ondertekend). Daarin werden door het kabinet ook voorwaarden verbonden aan extra investeringen.

Voor het volledige bronartikel (aob.nl) en alle plannen kijkt u hier.

Weergaven: 15

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2018   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina