23 samenwerkende organisaties hebben, onder leiding van hoofdaanvrager De Haagse Hogeschool, van stichting Detailhandelfonds een subsidie van totaal 860.000 euro toegekend gekregen.

Hiermee kan binnen het project Futureproof Retail, met een totale omvang van bijna anderhalf miljoen euro, de komende twee jaar verder onderzoek worden verricht naar manieren om retail toekomstbestendiger te maken. Ook is het streven om de opgedane expertise landelijk op te schalen, om zo landelijk écht impact te hebben op de toekomst van de retail industrie. 

De retail sector verandert in heel hoog tempo. Zo zagen we in de afgelopen jaren een dramatische verschuiving naar online retail, waar op het moment 10% van alle bestedingen plaatsvindt. De verwachting is dat dit in 2020 gestegen zal zijn naar 30%. Een winkel alleen is niet langer genoeg; producten moeten via verschillende kanalen aangeboden worden. Keer op keer blijkt het echter lastig voor ondernemers om daar op een juiste manier op in te spelen. Wat hebben ondernemers en hun werknemers in de retail nodig om de stap naar de toekomst te maken? 

Het project Futureproof Retail, waarbinnen initiatieven uit verschillende regio’s gebundeld worden, wil verder onderzoek doen vanuit twee invalshoeken.
Bron foto: website De Haagse Hogeschool

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2018   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina