HighTechCentreDelft (HTCDelft) bestaat alweer ruim twee jaar. Mbo- en hbo-studenten werken hier onder begeleiding samen aan real life opdrachten voor het bedrijfsleven. Een bruisende, rijke leeromgeving waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Marcel van Wijk, directeur, vertelt meer over de ontwikkelingen.

Rijke leeromgeving
“De behoefte vanuit het onderwijs is na twee jaar niet veranderd. Als ik kijk naar wat we met zijn allen hebben neergezet, dan kan ik trots zijn. HTCDelft heeft de opdracht het onderwijs op een innovatieve manier te stimuleren. Hierdoor sluit het onderwijs beter aan op de wensen en behoeften van de student én van de bedrijven. En dat gebeurt hier ook: We creëren hier een rijke leeromgeving voor de studenten. Ze worden gestimuleerd en uitgedaagd waardoor ze de ruimte krijgen te excelleren.”

Mbo en hbo
“De kennisuitwisseling en talentontwikkeling in de high tech sector die zo hard nodig is, vindt hier plaats. Studenten van het mbo en het hbo maken gebruik van de nieuwste high tech apparatuur en productiemethodes. Ze versterken en vullen elkaar prima aan. Soms is het de studenten zelf niet eens duidelijk wie een hbo of mbo student is. Het HTCDelft is echt een innovatieve broedplaats geworden. En dat zie je.”

Ondernemen met alles binnen handbereik
Er valt veel te zien in de grote ruimte. Robotarmen, 3D printers en andere apparatuur. Loop je door naar achteren dan kom je de enthousiaste medewerkers van KanoePack tegen. Een onderneming die wordt gerund door twee oud-studenten van De Haagse Hogeschool. KanoePack ontwikkelt een opvouwbare, draagbare kano die niet meer dan 8 kilo weegt. Sinds kort is KanoePack officieel partner van HTCDelft.

 “Het mooie van ondernemen in het HTCDelft is naast de prettige sfeer en ruimte dat we gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en apparatuur”, vertelt een van de eigenaren Ron Smetsers, terwijl hij trots een prototype laat zien. “De kano is gemaakt van carbon vezels en Kevlar en hier hebben we alles bij de hand om te werken aan betere mallen en prototypes.”

Ambities
Volgens Marcel weten bedrijven HTCDelft steeds beter te vinden, maar valt er nog veel terrein te winnen. “Het zou voor het bedrijfsleven een automatisme moeten worden om hier terecht te komen met een technische vraag. Het netwerk wordt wel sterker, maar we kunnen zeker meer aangesloten bedrijven gebruiken. We willen een onderdeel worden van de kennisstructuur in de regio.” Maar er zijn meer wensen.

“Naast het uitbreiden van de makelaarsfunctie, zou het zo mooi zijn wanneer we de Betafactory (een programma van De Haagse Hogeschool) en de HTCDelft in elkaar kunnen schuiven zodat HTCDelft beter kan meewerken aan de aansluiting van bedrijven bij de hogeschool.” Ook betrekt Marcel in de toekomst graag de universiteit bij HTCDelft. “De universiteit bedenkt, de hogeschool werkt het uit en vervolgens wordt het door een combi van het hbo en mbo gemaakt. Mooi toch? We hebben nog genoeg wensen en ambities voor groei!”

Wil je meer weten over HTCDelft? Of zie jij kansen voor samenwerking, neem dan contact op met Marcel van Wijk via info@htcdelft.nl of kijk op de site.

 

Lees ook andere artikelen over HTCDelft op Geslaagd in het vak:

Pro Motor award 2016

Twee Delftse mijlpalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2018   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina