'Hbo-verpleegkundigen verleiden naar de wijk door positieve beeldvorming'

Op dit moment zijn veel van de hbo-studenten verpleegkunde met name geïnteresseerd in de geavanceerde omgeving van een ziekenhuis, terwijl er een groot tekort is aan wijkverpleegkundigen. Maar er is een beweging gaande waarbij de zorg steeds meer en steeds dichter bij huis komt. Dit kan eraan bijdragen om meer studenten de wijk in te krijgen. Dat meldt Skipr.

Tijdens de startconferentie van het zorgkenniscentrum Ben Sajet gaf hoogleraar Complexe Zorg Wilma Scholte op Reimer van het AMC antwoord op de vraag hoe hbo-verpleegkundigen naar de wijk verleid kunnen worden. Volgens Scholte op Reimer is de oplossing tweeledig. Enerzijds moet de beeldvorming positiever gemaakt worden, anderzijds kan het verstandig zijn om tijdens de studie meer aandacht te besteden aan actuele zaken in de wijk. 

“Het ziekenhuis verplaatsen naar de thuissituatie van mensen, zoals het buurtziekenhuis war het AMC het initiatief toe heeft genomen. Dat is iets wat we bij Ben Sajet in gezamenlijkheid willen gaan oppakken”, zegt de hoogleraar. Ze denkt dat dit goed aansluit bij de interesses van de student. Tevens brengt het ze wat dichter bij de mensen in de wijk.

(Bron: https://www.nationaleonderwijsgids.nl)

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl.

Praat met ons mee op social media: Twitter (@slaaginhetvak), Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina