Bedrijven profiteren van de expertise van studenten via Stand Out Now

Het jonge bedrijf Stand Out Now neemt deel aan het Student Start-Up Programme van YES!Delft Students en verbindt technische studenten met bedrijven om gezamenlijk innovaties te bedenken en recruitment te organiseren. Co-founder en student Maritieme Techniek Jochem van der Zaag legt uit waarom bedrijven meer gebruik kunnen maken van studenten en vertelt over de meerwaarde van het Start-Up Programme.

Een gigantisch netwerk van gemotiveerde studenten
Volgens Jochem is het stereotype beeld van studenten die maar wat lanterfanten onterecht. “Stand Out Now heeft een gigantisch netwerk van gemotiveerde, slimme studenten die graag meedenken en willen bijdragen. Mensen die bewust hun studie hebben gekozen en zich betrokken voelen bij actuele vraagstukken. Bedrijven kunnen via Stand Out Now profiteren van hun frisse blik, expertise, snelheid en betrokkenheid. Zo hadden we bijvoorbeeld een opdracht bij een zorginstelling die aan de slag wilde met digitalisering in de zorg maar niet goed wist hoe. Wij hebben een creatieve sessie georganiseerd met de zorgexperts van de organisatie en studenten en daar is een goed, concreet plan uit voort gekomen.”

YES!Delft Students Start-Up Programme
Het Start-Up Programme van YES!Delft Students is op meerdere manieren waardevol, geeft Jochem aan: “Het programma is een leerschool. We worden begeleid door professionals die ons bijvoorbeeld in juridische vraagstukken kunnen adviseren. En het is inspirerend om in contact te zijn met andere ondernemende studenten.”

Wat betreft de toekomst is er aan visie geen gebrek. “Ik kijk uit naar het moment dat een bedrijf in de fossiele energie sector beseft dat het toch anders zal moeten in de toekomst, en dat wij daarvoor worden benaderd. Er kan zoveel gewonnen worden in die industrie als het gaat om duurzaamheid! En als we afgestudeerd zijn? Dan willen we ons netwerk uitbreiden zodat we in heel Nederland en zelfs daarbuiten van waarde kunnen zijn.” 

Meer informatie over Stand Out Now: http://www.standoutnow.nl/. Meer informatie over Yes!Delft Students Start-Up Programme: http://www.yesdelftstudents.nl/SSP.

Heeft u interessant nieuws voor Geslaagd in het vak? U kunt de redactie mailen op info@geslaagdinhetvak.nl

Praat met ons mee op social media: Twitter @slaaginhetvak, Facebook, LinkedIn groep Netwerk onderwijs-arbeidsmarkt Haaglanden.

Weergaven: 89

Opmerking

Je moet lid zijn van Geslaagd in het Vak om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina