Webinar: Van theorie en praktijk naar integrale beroepskennis. Hoe doen studenten dat?

Gegevens activiteit

Webinar: Van theorie en praktijk naar integrale beroepskennis. Hoe doen studenten dat?

Tijd: 8 Juni 2018 vanaf 10:00 tot 10:45
Locatie: online
Website: https://ecbo.nl/event/webinar…
Soort activiteit: webinar
Geplaatst door: Geslaagd in het Vak
Meest recente activiteit: 24 Mei 2018

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving activiteit

Mbo-studenten leren voor een beroep waar specifieke beroepskennis voor nodig is. Dit leren ze zowel in theorie als in praktijk. Hoe sluit deze kennis op elkaar aan? En hoe leer je als mbo-student wat dit betekent voor het beroep waarvoor je leert? De ontwikkeling van beroepskennis vormt daarmee de kern van waar het in het mbo om gaat.

Wenja Heusdens (Hogeschool Utrecht) deed promotieonderzoek naar het ontwikkelen van beroepskennis van mbo-studenten horecaondernemer (bol-niveau 4) en zelfstandig werkende kok (bol-niveau 3). Een belangrijke conclusie is dat studenten gestimuleerd moeten worden om hun beroepsmatig handelen in de brede context van het beroep te leren zien.

Onderwerpen 
Op vrijdag 8 juni legt Wenja Heusdens in een webinar uit hoe studenten beroepskennis ontwikkelen, hoe docenten en praktijkbegeleiders dit kunnen stimuleren en wat belangrijke randvoorwaarden hiervoor zijn. Het onderzoek hielp betrokken docenten bewust te maken van hun rol als begeleider en om waardevolle leermomenten te herkennen. 

Voor wie
Het webinar biedt belangrijke inzichten voor mensen die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van beroepskennis, zoals docenten en praktijkbegeleiders. Maar ook voor mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van onderwijs, zoals onderwijskundigen, beleidsmedewerkers en managers.

Meer informatie en aanmelden via de site van Ecbo

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Webinar: Van theorie en praktijk naar integrale beroepskennis. Hoe doen studenten dat? om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

Bijwonen (1)

© 2019   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina