Gegevens activiteit

Dag van de stad

Tijd: 30 Oktober 2017 hele dag
Locatie: Utrecht, werkspoor kathedraal
Website: https://www.dedagvandestad.nl
Soort activiteit: evenement, kennisdeling, workshops, lezingen, interactieve, sessies, etc.
Geplaatst door: Susy van der Zwan
Meest recente activiteit: 12 Okt 2017

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving activiteit

Eén dag waarop iedereen bij elkaar komt die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau: dat is de Dag van de Stad, op maandag 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De dag wordt georganiseerd door G32 en G4, de ministeries van BZK, EZ, I&M, VWS, SZW, OCW en V&J, de VNG, Platform31 en VNO-NCW. De Dag van de Stad wil inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar. 

Aanleiding voor de Dag is de Internationale Dag van de Stad van de Verenigde Naties. De dag is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, wetenschappers, ondernemers en actieve inwoners die werken aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s. 

Op de Dag van de Stad komen alle disciplines die zich bezighouden met de stad samen op één evenement, onder meer economie, wonen, mobiliteit, duurzaamheid, zorg, veiligheid, onderwijs en bouwen. Op de Dag van de Stad richten we ons op crossovers in samenwerking omdat stedelijke vraagstukken een integrale manier van werken vragen. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om de triple helix samenwerking tussen stedelijke regio’s en Rijksoverheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen en nieuwe vormen van multi-level governance te etaleren en daarop te reflecteren.

Dat kan gedurende het openbare programma met meer dan honderd inhoudelijke sessies, maar ook in het aparte bestuurdersprogramma waar bestuurders van steden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en de nieuwe bewindspersonen elkaar treffen.

Meer weten? Lees het bronartikel hier.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Dag van de stad om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Geslaagd in het Vak

Bijwonen (1)

© 2018   Gemaakt door Geslaagd in het vak.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Print pagina